Gifts IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Gifts IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Gifts IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. Do you like giving or receiving gifts?

Answer:- I like to give gifts to others because the happiness which I feel from inside is nothing compared to the happiness which the other person will feel. Also, I like to receive gifts from my friends and families because somewhere I feel that I’m also a child and to open the gifts, to check what is there inside excites me.

Question 2. What kind of gifts do you prefer?

Answer:- I prefer to give gifts to others which has meaning and also they should remember me for a long period of time be that in good times or bad times. They will know that this person has helped me. I prefer to give photographic memories to others who are attached to our precious moments

Question 3. When do people give gifts or presents in your country?

Answer:- In my country people receive the gift on many occasions be that it is a birthday party, get together, or marriage, or baby shower in all these occasions we give gifts to others to spread happiness and positivity amongst ourselves and also to believe that everything is going to be OK

Question 4. Do you ever take a gift when you visit someone in their home? Why? /Why not?

Answer:- Yes, I do take gifts if I am visiting someone at their place. Also, I believe that we should not go empty hand because, in our country, we feel that it’s a customary ritual we should follow. However, we also think that it will not look good if you are going empty hand someone’s place.

Question 5. When did you last receive a gift?

Answer:- Last year when I had celebrated my birthday was the last time I had received a gift from my friends which were very precious and memorable to me. I still cherish those moments and the gift in which the moments are captured me of that time, the happiness which had to spend together.

Question 6. Do you enjoy looking for gifts for people?

Answer:- At some time I like to look for the gifts which I wanted to give to make close ones for other reasons also because they are the ones who have been with me for a long time, but I do not like to spend much time looking for the gift if I wanted to give to others, but I make sure that whoever receives the gift is happy and also satisfied it should be useful to them.

Question 7. Do you give expensive gifts?

Answer:- No, I do not like expensive gifts for several reasons; first I think that gift should be the only thing which is useful to us and help us to remind our close ones, also I believe that getting a precious gift doesn’t matter, who is giving the gift matter and feeling towards that person also if you care for them make it precious.

Question 8. What kinds of gifts are popular in your country?

Answer:- In my country people likes to give gifts such as shoe pendant necklace dresses, toys etc. because we believe that the occasion matters. Like I earlier said if we’re going to someone’s baby shower, we will give gifts such as cradle all the clothes which are pink and blue colour booth if we’re going to someone’s house for dinner We will buy a bottle of champagne

Follow Us on Facebook 

Scroll to Top