Talk About an Exciting or Interesting Book You Read

Talk about an exciting or interesting book you read

  • What the book is?
  • what it is about,?
  • why you read it,?
  • Why do you find it exciting?

Sample 1

I have read many books in my life so here I would like to talk about in book which is a very popular in my country the name of the book is Mahendra Singh Dhoni and that book depending on the life of Mahendra Singh Dhoni who is a popular cricketer in the world the writer describe the whole life about them MS Dhoni because he is he had done many hard work in his life to achieve Mahesh tone and basically he came from the very normal family and earlier his father work in the tea shop but after sometime he got an opportunity to play for India and he did very well initially he was not able to do so his father were totally hopeless and they started job in the other industry but nowadays MS Dhoni is a very popular cricket cricketer around the world and he won many awards for India for example in 2011 he won world cup for India in the starting phase of his life he won many man of the match awards which no one cricketer has done it so there are many records which has done by the MS Dhoni which now it is impossible to achieve it.

Sample 2

I read a lot of books, some of which are textbooks and others which I bought because they piqued my curiosity. Every book teaches me something new. I’m going to talk about a highly motivational book today. THE SECRET is the title of the book. It was written by Rhonda Byrne. I read this book for the first time three years ago. I was actually looking for some books in the campus library when I came across this one. I borrowed it thinking it was a fairytale, but after reading it, I realised it was a motivating book. I like to revisit it because it is such a useful book. I recommended that others read it as well. It’s an inspirational book that gives hope to people who are dissatisfied with their lives and fuels their desire to excel. The Secret is a self-help book on the power of the mind, the law of attraction, and the power of thought. According to the author, if a person thinks favourably, he or she will undoubtedly get positive results. It is beneficial since it alters one’s mindset. After reading it, a person’s thoughts become more optimistic, resulting in happiness, money, and relationship success. Another advantage is that thinking good thoughts might help a person’s health.

Follow-ups of Talk About an Exciting or Interesting Book You Read

Question 1:- Do people in your country like to read books?

Answer:- In my country, all people like to read books because they are very fond of them and they find it very useful to read books.

Question 2:- Do you think reading is important?

Answer:- Yes, reading a book is very important because we can learn anything from the book like we can enhance our vocabulary from the various culture book.

Question 3:- What kinds of books are most popular in your country?

Answer:- There is a plethora of books Puja popular in my country. For example, romantic and fictional biopic books are very popular.

Question 4:- Do you think electronic books will eventually replace paper books?

Answer:- Yes, obviously length Raunak book will replace paper book because many people find it very easy to read and also if they find it difficult to recognise they were they can immediately search it that word on Google.

Question 5:- Some people like to collect books. Why do you think they do this?

Answer:- Many people collect books because they are very fond of IT in there also like to collect books because they are surrounded with many books.

Question 6:- Is compulsory reading (in school) is a good idea?

Answer:- No, I don’t think it compulsory to read books is a good idea because everyone has their own choice so some people might find it difficult to read books.

Question 7:- What books do children read, and what do adults read?

Answer:- In my country mostly children like to read books of cartoon and adult-like to read books about the businessman share market in many other stories.

Question 8:- Why do men and women prefer different books?

Answer:- There are no differences nowadays in reading books between men and women, but I like to read books according to their choice, for example, men like to read books about a successful businessman, and women like to read books about romantic stories.

Question 9:- What type of books do children read nowadays?

Answer:- It is a men’s salon near now dis children’s mostly preferred to read books which contain cartoon, and also they read books which related to their age stories.

Question 10:- Can storybooks be an ideal gift for children?

Answer:- Yes, I think it is ideal for children because children can learn many things from books at an early age so they can apply in their forthcoming period.

Follow Us on Facebook 

Scroll to Top