Friend IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

 Friend IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


 Friend IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. Are your friends mostly your age or different ages? [Why?]

Answer:- I have friends of different varieties, but most of them are older than I am. Because of their advice and knowledge about life.

Question 2. Do you usually see your friends during the week or on weekends? [Why?]

Answer:- I’m a very busy person, so I only have chance weekends. So I due see their weekend.

Question 3. The last time you saw your friends, what did you do together?

Answer:- We just met last weekend, went shopping in preparedness for this weekend lockdown due to the election and upon the issue.

Question 4. In what ways are your friends important to you?

Answer:- They are of utmost importance to me because they gave me advice on many things more especially education.

Question 5. Do you like face-to-face conversations with people?

Answer:- Actually, I prefer chatting with my online buddies over having face-to-face interactions. Others, I believe, constantly observe and evaluate me, and as a result, I become self-conscious and avoid speaking to people face to face.

Question 6. Are most of your friends from school or outside school?

Answer:- My friends are mostly from high school. People I met at work or in clubs shared less interests with me than those I met at university.

Question 7. How often do you meet with your friends?

Answer:- I used to see my buddies virtually every day when I was younger. Outside of school, I had pals who were a part of my regular social interactions. However, now that I’m a 23-year-old working professional, I hardly see anyone during the week. Only on weekends do I see my closest pals. These get-togethers are also infrequent.

Question 8. What do you and your friends do together?

Answer:- My closest pals and I have a passion for clothing shopping. So anytime we have free time, we’ll go shopping together until we’ve spent all of our money. When we’re short on cash, it’s sometimes enough to go window shopping.

Question 9. How do people in your country meet others and make friends?

Answer:- It doesn’t matter to me which country you’re from. In every culture, you can establish friends just by sitting next to someone during class a few times, and a friendship will logically develop. Otherwise, social media sites such as Facebook and Twitter might help you develop virtual buddies.

Question 10. Do adults and children make friends in the same way?

Answer:- Adults use self-disclosure to build friendships based on trust and loyalty. In fact, this is rather difficult because children’s friendships are frequently based on shared interests and aspirations. More importantly, children have a great time with whomever they choose, but adults must devote their time to work and family responsibilities.

Question 11. Do you think it is possible to become real friends with people you meet on the internet?

Answer:- Of course, genuine friendships can be formed through the internet. In a friendship, you need honesty, dependability, empathy, respect, and loyalty. If your online buddies provide you with all of this, you can consider them genuine friends.

Follow Us on Facebook 

Scroll to Top