Science IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Science IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Science IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like science?

Answer:- I personally like the beauty that is related to science, but I did not have studied science. The main reason is that for me, it is very difficult to remember the names of the scientists who have discovered the theory and also, I can’t remember the botanical names of plants. Though science is very much interesting, it can help us to understand what we are going through and what new ideas or technology can develop through science.

Question 2:- What science have you studied?

Answer:- I have studied biology, physics and chemistry. From all of these, I love doing experiments in chemistry. Also, biology had dissection parts, but for me, it was difficult to dissect some of the animals and study them. Chemistry I like it because I just have to add two or three solutions, and that’s it. We can conclude it.

Question 3:- What do you find most interesting about science?

Answer:- The most fascinating thing about science is that it gives us in-depth knowledge of something tiny thing such our Brian how and what the things we can study about the development and the process of its working. I love the new invention we come across the period. How the medicine nowadays can cure the disease without first doing an operation.

Question 4:- What science subject did you like the most in school? Why?

Answer:- In school, I like to learn about biology and how genes does impact the growth and development of our bodies. Also, the functioning of the organs we learn at school excites me. The other reason was also that it was all knew and we just think how it is possible that such a stint thing can have a great impact on our body. For example, the alveoli, which are so small in our lungs, do the process of carrying oxygen in our body.

Question 5:- How has the science that you have studied helped you?

Answer:-  It has helped me to understand why we all are different, be that colour, looks, body, etc. It all depends on the genes. Also, animals can have the same thing or have different things present or why plants die or how can we clean our environment and maintain the biodiversity can help animals. And if w can, then how and what measures can we take.

Question 6:- Did you like science classes when you were young?

Answer:- Not much but, learning something new makes me curious, so I learn it and understand the difference we have as human beings; as I said earlier, it is very hard for me to remember the names of the people and also the big theory or the chemical reaction.

Question 7:- Do you think school children’s should have both science classes and art classes?

Answer:- Yes, they should be familiar we art too. Though science is very important but also art can help them to understand better. Also, I feel that practical knowledge should be more than theoretical. This will help them to create something new and also this can lead them to love that subject more and can develop many technologies.

Question 8:- Do you think science is important in our society?

Answer:- Yes, science play a vital role in today’s life. Like we have experienced this pandemic without doctors or scientists, we couldn’t overcome this phase. We would be stuck without any vaccine or any proper treatment related to this disease. But with the help of them, we could understand how this affects us and what all precautions do we need to take and keep ourselves safe.

Follow Us on Facebook 

Scroll to Top