Punctuality IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Punctuality IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Punctuality IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1:- Do you wear a watch?

Answer – I like to wear a watch on my wrist as it is helpful to me to provide information about time, date, and day. My wife gifted me a digital watch on my birthday, which has so many perks like it connects with the cell and updates notifications and also it has some health application which is useful to me in my daily life.

Question 2:- In your country is it important to be on time?

Answer – Yes, of course, time is money nowadays, and people are more cautious about attending meetings, work, classes, school on time.

Question 3:- Do you like to be on time?

Answer – I am very punctual and try to do things on time. To mitigate work on time, I used to do advance planning. For example, At my work, to purchase material on time, I prefer to make material plans and follow up every day to ensure all components should arrive on time.

Question 4:- How do you feel when others are late?

Answer – Well, my friends and colleagues are late for some occasions, and if I have some urgent needs from them, sometimes I feel anxious. However, I do not take these things into consideration and move on.

Question 5:- How do you remind yourself to be on time?

Answer – There are several ways to remind me. Firstly the alarm helps me to wake up on time. Secondly, I have noted down some important work on my mobile and set a timing alarm when these works need to be done so when each work time comes to do it pop out in my mobile screen.

Question 6:- Why are some people always late?

Answer – People try to be on time always, but sometimes many circumstances occur which let them not be on time. For instance, I need to reach the office daily at 9:00 AM, so I leave home at 8:30 AM every day. So when I am driving, suppose my vehicle gets a breakdown in front of the road then I cannot be able to reach office on time as my opinion circumstance create important part if people not reach on time.

Question 7:- Do you think it’s important to be punctual?

Answer – Indeed, punctuality is a good habit of completing all things on time. If you are punctual, then life is easy to live.

Question 8:- What will you do if you are waiting for someone?

Answer – Waiting time is always crucial for me, but while waiting for someone, I text him or call him. Additionally, I think about where he or she is and when he or she comes, why he or she has become so late, what reason likewise.

Question 9:- Do you think people these days are as punctual as they were in the past?

Answer – Unfortunately, due to sedentary life nowadays some people are not as punctual as compared to the past. We have observed many people forget to do on-time works which the grey-haired people were supposed to do earlier.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Describe a Goal That You Hope to Achieve in the Future

Scroll to Top