Hometown & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Hometown & Weather IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Hometown & Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What is your country famous for?

Answer – Well, my country is famous for various things, but if I want to talk about any special, then India is famous for its cricket team. There is a number of famous cricketers belongs from India.

Question 2:- Where do you live in your country?

Answer – I am living in the small town of Gujarat, located at the northern end of the state.

Question 3:- Is it an interesting place to live?

Answer – Yes, sure, because they are very nice greenery around us and a mentally stable atmosphere.

Question 4:- Are you planning to live there in the future?

Answer – Actually, I do not decide that, but if my mind tells me, then I will go for it.

Question 5:- How is the weather today?

Answer – As we know, there is a monsoon season the weather is fully filled with clouds and moisture.

Question 6:- What’s your favourite kind of weather?

Answer – Personally, I like cloudy weather because I like the view of the sky and also comfortable for our skin.

Question 7:- Is there any type of weather you really don’t like?

Answer – Yes, I feel very uncomfortable with the rainy weather.

Question 8:- What is the climate like in your country?

Answer – As I told you earlier, there is a monsoon going on, so the weather consists of rain and clouds.

Question 9:- Does the weather affect people’s lives in your country?

Answer – Yes, many times depends on the individual. People who can afford the equipment to get protection from the weather do not face any difficulties, but those who do not might be facing trouble.

Question 10:- Do people change in the summer?

Answer – I don’t think so, because in India the summer is the repetitive season, so everyone forms their selves in it.

Question 11:- Does bad weather ever affect transport in your country?

Answer – Again I want to say that it depends on the individual who is travelling.

Also Read Some People Say It Is More Important to Plant Trees in the Open Spaces in Towns

Follow Us on Facebook 

Scroll to Top