Describe a Place Full of Colours?

Describe a Place Full of Colours?

– Where is it
– How do you know about it
– When you went there
– What you did there
– Explain why you think it is colourful


Sample Answer of Describe a Place Full of Colours?

Thank you for the question. Though I have been to many places which we can say we’re very colourful. Today I would like to talk about the place I have visited uncountable times, and that is a very famous and beautiful park near my locality named Rose garden. It is located in Ludhiana, Punjab, my hometown and is one of the tourist places in the city.

My parents used to take my sister and me to the park on Sunday evenings to play and spend some quality time with family. I can’t even recall when I first went to the park, but I am certain that it should be a family picnic.

My mother always took Maggie and poha to eat, and with that, they used to give us a glass of fruity. All of us, after eating plays few childhood games like pakdan pakdai, badminton, barf Pani, etcetera. Rose garden is famous for the variety of roses it has. There are about 80 types of roses we can find, of different shapes, sizes and colours. We can’t even count one colour which is not planted there.

Follow-ups Describe a Place Full of Colours?

Question 1 Is colour important for clothing?

Answer – Yes, Colors are, without any doubt are important for clothing. The look of clothing depends on it.

Question 2 What colours are the most famous in your state?

Answer – I am sure that red is the most famous colour in may state as it is imperative to married women and is denoted as a symbol of love.

Question 3 Would these colours become popular in the future?

Answer – Red colour is already quite popular, but I feel Black, grey and peach would become popular in the coming decade.

Question 4 What was the most popular colour this past year?

Answer – I think Peach and Sea green was the popular colour last year. Yet we almost spend the last year in lockdown, but on social media, I have seen a lot of people wearing these colours.

Question 5 How do colours affect people’s disposition?

Answer – Colours do affect people’s disposition as it has a direct impact on our mood and can make anyone cheerful.

Question 6 What colours are largely found in buildings in India?

Answer – In India, most buildings have soothing colours like cream, grey, white, mostly light colours to avoid heat.

Question 7 What colour is suitable for offices?

Answer – I feel that a combination of grey and white will give a very professional look to a building.

Question 8 How otherwise do women and men have a look at the same colour?

Answer – Both men and women usually have contrast choices in colours. Women tend to like vivid and bright colours while most men like dark colours like black and grey.

Question 9 Do colours really make a difference in the ads?

Answer – Advertisements are designed to attract people’s attention, so they mostly use bright colours or the colours in the trend.

Question 10 What colours are acceptable for formal occasions?

Answer – Since my childhood, I have always seen people in black, grey and white when attending official events.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Some People Today Prefer to Get Advice for Medical Problems

Scroll to Top