Computer IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Computer IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Computer IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1:- Do you use a computer very much?

Answer – Well, to begin a software developer computer is an essential part of my life. I used every day the last 12 to 14 hours for my office work and as well as for my academics.

Question 2:- When do you use a computer?

Answer – I used to go from early morning to late night, and there are no time bands. On Sunday, I used less compared to weekdays.

Question 3:- What do you use the computer for?

Answer – Well, begin a programmer, most of the time, I used to programing based work and run plenty of software over there, and the internet plays a vital role all over the process because without inter I can work on my computer. Nowadays, I am also preparing for the IELTS exam, so the use of my laptop has been increased.

Question 4:- What was your impression when you used a computer the first time?

Answer – To be honest, I have been curious from an early age to work on the computer. When I see a first-time computer at my home. I was so excited to work on it, such as do painting and play games, because, at that time, I have not too much knowledge about computers. Anyway, that was the very happiest time in my life.

Question 5:- How did you learn to use a computer?

Answer – First of all I learned from school how to use computers like power on/off and uses of keyboard and mouse. Because it was some basic knowledge but imperative in school life. After some time, I learn programming in secondary school, and now its become my profession.

Question 6:- Have computers changed your life in any way (if yes, How?)?

Answer – Yes, Computer has been already changed my life in terms of knowledge, curiosity about technology and encouraged me to myself learn more and more. Nowadays, it is a source of my income.

Question 7:- Are computers used much in your country?

Answer – Computers are being used very much in my country. You could see them in offices, schools, shops, almost everywhere. People are more reliant on it.

Question 8:- Do you think computers are useful in everyday life (how)?

Answer – Yes. Computers are becoming an essential part of people’s lives. For example, during the corona pandemic office, the workplace is opting for online communication rather than face to face meetings.

Question 9:- Computers are now used a lot in education. What do you think of this?

Answer – Well it a true that computers are beneficial for education. Children are learning computers through their schools and college, gaining practical knowledge by working on them. They make assignments and school projects using computers. One of the important things, having the knowledge computer helps them for their future prospects.

Question 10:- Do you play computer games?

Answer – Well, in childhood I had paly plenty of games on my computer, and at that time it was my hobby.

Question 11:- Do you think computers are perfect now, or do they still need to be improved?

Answer – I think nothing is perfect in terms of technology its need to changing with time. The computer is highly demanded stuff that meets almost the needs of an individual, but there is always a way to a scope to invocation and improvement such as improve and build with the help artificial intelligence technology.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Some People Think That Everyone Has the Right to Have Access

Scroll to Top