Weekends Speaking Part 1 Questions With Answers

Weekends Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Weekends Speaking part 1 Questions With Answers

Question 1 How do you usually spend your weekends? What do you usually do on weekends?

Answer: Well, I do different kinds of activities on my weekend, such as spending my time with my family members. Moreover, I go outside with my friends so due to this I spend my weekends.

Question 2 In your country, do men and women usually do the same kind of things on weekends (or in their free time)?

Answer – I think both genders spend their weekends in the same way because nowadays the gender difference disappearing day by day, for example, men and women like to go to the cinema to watch movies and sometimes both the men and women go together to restaurants and enjoy themselves delicious meals. Therefore, they spend their weekends with similar methods.

Question 3 When do you spend time with your family?

Answer – being a computer student I have not quite time to spend my time with my family member but in the evening time, I am free from my work that time we make dinner together and watch the television together as well as share their feelings with each other so that time I spend my time with my family.

Question 4 What did you do last weekend?

Answer: I still remember the last two weeks I visited the golden temple with my maternal uncle, and I did various activities there and worshipped God for happiness. I also watched CHaar Sahibjaade made a movie in the theatre.

Question 5 What do other people in your hometown (or in your country) usually do on weekends?

Answer – I think different people have a different choice so millions of people like to go to religious places and some prefer to watch and play sports on the weekends. Moreover, some like to visit museums for broadening their knowledge.

Question 6 What are you going to do next weekend?

Answer – To be honest I still have no plan for what I will do the next weekend, but my mother told me I would go shopping in Moga city next weekend.

Question 7 Is there anything new that you would like to do on weekends?

Answer – yes, I would like to try new things at my weekend. I would like to visit my aunt home in Chandigarh and enjoy the beauty of the city Chandigarh because there are many attention places available.

Question 8 Do you like working on weekends?

Answer – to be honest, I’m not particularly eager to do work on weekends because I want to leave free on weekends and I won’t take relax to my mind as well as my body on weekends.

Question 9 Do you think employees should have to work on weekends?

Answer – no doubt all day employees do a lot of hard work in their job so on the weekend they should be free from all tasks and relax their minds with the help of going outside.

Question 10 Do you think that weekends now are more important to you than when you were a child?

Answer – I think yes in my childhood I had no responsibility for my work as well as a study so that time I always played with my toys and friends so now I am busy in my hectic life, I have too much burden of my work or study, so that is why nowadays weekends is too much important rather than the child.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Describe a Piece of News That People Are Interested in

Scroll to Top