Talk About a Toy You Liked in Your Childhood

Talk about a toy you liked in your childhood. You should say:

  •  What was it?
  •   Who gave it to you?
  •  What does it look like?
  •  Explain why it was a special toy for you?

Sample Answer of Talk About a Toy You Liked in Your Childhood

Toys play an important role in the development of children. It helps them to improve their cognitive and motor skills. Toys also teach when some basic skills like sharing and taking care. When I was a child, I also owned a large number of toys. Among them, my favourite was a doll which was gifted by my mother on my 5th birthday. I vividly remember that the first time when she introduced this gift to me, I was very afraid of it, and I went to a room and locked myself; then she kept it in almirah for around two years, and after then I started playing with it worked on the batteries I had rechargeable batteries at that time, and when we switched on this toy it is started moving around in the open space and started dancing and singing it also work on the sounds that we produced with the help of hands and by tapping feet on the floor. I still have that doll, and currently, it is adorning the walls of my room. This is a toy which was my favourite when I was a child.

Follow-ups of Talk About a Toy You Liked in Your Childhood

Question 1:- What is the difference between girls’ and boys’ toys by

Answer:- there is some kind of reference between the preference of boys and girls in terms of toys. Muslim girls like soft toys like teddy bears while boys like some adventurous adventure toys like racing cars and robots.

Question 2:- Do you believe toys really assist in children’s growth?

Answer:- Yes, absolutely as mentioned in May, cue card topic toys help children to improve their cognitive and motor skills but also teach them how to share things and how to take care of things.

Question 3:- Does modern Technology have an impact on children’s toys?

Answer:- Yes, Technology has impacted toys largely. Now, most of that is run on Technology, like cars that move with the help of the remote.

Question 4:- Have we lost our hands skills such as Sewing?

Answer:- Yes due to the advances in Technology we have lost has skills now how vi largely used machines for Sewing

Question 5:- What toys are popular with children in India now.

Answer:- All types of toys are popular in India boys a letter to Technology is preferred by most of the children.

Question 6:- In general, do kids today have many toys?

Answer:- Nowadays kids have a large variety of toys according to me this is because China made gifts are available and they are very cheap in prices.

Question 7:- Do you believe playing with electronic toys has a good influence on children.

Answer:- Yes according to me playing with electronic devices have a good influence on children as it helps them to enhance their some basic skills and also make them familiar with Technology

Question 8:- Do you think parents should encourage their children to share their toys with other children?

Answer:- Yes absolutely children should be encouraged by their parents to share that with toys with other children as this is the basic skills to survive in this world.

Follow Us on Facebook 

Scroll to Top