Recycling IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Recycling IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recycling IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you make a list when you shop?

Answer:- Yes, I am not good at memorizing lists. Thus, I make pivotal items on the list whenever I go to shops.

Question 2:- Do you make a list of your work? Does it work?

Answer:- Yes, if it’s crucial for me, then I make a list on my smartphone’s note app rather than a piece of paper because the phone is always with me while we can easily be lost paper.

Question 3:- Why don’t some people like making lists

Answer:- Some people are not good at remembering stuff or item, and their effects are detrimental, so they’re preferred to make a list to avoid risk.

Question 4:- Can you name products or materials that are commonly recycled?

Answer:- Paper, metal and wood are generally materials that are recycled mostly as compared to other materials.

Question 5:- Why have people’s attitudes towards recycling changed over the last several years?

Answer:- In this contemporary era, the majority of people are educated than past. Additionally, people know the value of the recycling process, government and many other organizations around the world spread awareness.

Question 6:- Do you think recycling is important?

Answer:- Without any doubt, yes, I believe that every person should do recycling if we don’t do then it’s pernicious for our environment.

Question 7:- What do you do in your spare time?

Answer:- In my leisure time, sometimes I call my friends or talk to a loveable person, sometimes play games or solve puzzles. However, I often prefer to listening music.

Question 8:- What do you usually do at weekends?

Answer:- The majority of the time, I complete my uncompleted academic task and spend my precious time with my family. Moreover, also go shopping or movies roughly once a month.

Question 9:- Do you think it is important to make the most of your weekend?

Answer:- It depends on the person, but I think it is optional to make the majority of weekends because principally economically beneficial and spending time with family, friends and relatives is so essential.

Follow Us on Facebook 

Scroll to Top