Lifestyle & Work IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Lifestyle & Work IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Lifestyle & Work IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What do you do in your free time?

Answer – In my free time, I prefer watching movies or Korean dramas, but if I am craving something delicious, then I also cook.

Question 2:- Do you have a busy social life?

Answer – I am not a social person so having a social life is not my cup of tea.

Question 3:- Do you lead an active life?

Answer – It depends on the amount of work left for the day. If I have less work, then I will go for a hike with my everyday exercise; otherwise, only exercise.

Question 4:- Has your life changed much in the last year?

Answer – Yes, my life has changed drastically. Instead of attending classes and being a desk person, I am more of a fitness person now because of the lockdown.

Question 5:- What would you like to change about your lifestyle?

Answer – I would really like to wake up early and enjoy nature instead of waking up late and having mood swings.

Question 6:- Do you work right now?

Answer – I am not an office worker, so I stay at home and just recently finished my final semester exams.

Question 7:- Do you get on well with your co-workers?

Answer – I don’t know about co-workers, but I get along with my classmates pretty well.

Question 8:- What responsibilities do you have at your work?

Answer – When I was doing my Internship in the HR department, I had to take care of the attendance system and also employee complaints.

Question 9:- Are there good work opportunities in your home country?

Answer – Yes, definitely, there are ample work opportunities in the human resource department in India.

Follow Us on Facebook 

Also Read Names  Birthdays IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Scroll to Top