Friends IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Friends IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Friends IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Question 1 How often do you talk to your friends?

Answer – Thanks to the digital platforms, and Now I can talk to them every day.

Question 2 What do you think makes people have a long friendship?

Answer – I think common interest, the same mentality helps a lot to form a long friendship.

Question 3 Does it make things easier in a friendship if you have similar interests?

Answer – Yes, absolutely, some of my friends and I share the same interest. Like playing soccer or watching favourite TV shows. It helps us understand each other very well.

Question 4 How do people make friends now?

Answer – Sadly, Now everything is digitalized. Most of the time, people make friends online through different social media platforms like Facebook or Instagram.

Question 5 Is friendship (= are friends) important to you? (Why?/Why not?)

Answer – Yes definitely, in friendship you will learn a lot. You can help someone in need and will get help from your friends as and when required.

Question 6 Do you prefer to spend time with friends or spend time alone? (Why?)

Answer – I prefer to spend my time with friends. They always bring new energy, enthusiasm to your life, and I think it is important.

Question 7 What do you and your friends do together?

Answer – Mostly, we talk about sports. Play some games, talk about each others career paths and help each other grow.

Question 8 Are friends more important than family? (Why?)

Answer – I think to me, friends are just like family. It will be difficult for me to choose among friends and family, but I think both have the same level of importance.

Question 9 How do Indian people make friends? (= where, in what situations, e.g. at school & work.)

Answer – We make friends on any occasion; there is no hard-set rule. But mostly, we stick to the ones with whom we spend most of the time.

Question 10 Do adults and children make friends in the same way?

Answer – Adults prefer a way more mature way to make friends. However, children will again opt for the social media approach.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Language & Smile Speaking Part 1 Questions With Answers

Scroll to Top