Forest/trees IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Forest/trees IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Forest/trees IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like trees?

Answer- Yes, I like trees. There are a lot of trees in my hometown. Mostly banyan trees and coconut trees. In the olden years, we could see a lot of banyan trees. But nowadays they are cutting down those trees because the government is laying roads in many places. But still lot of coconut trees exist since it has many uses.

Question 2:- Are there any important trees in your country?

Answer- The coconut tree is one of the important trees in my country. There are coconut trees in every house since it has many uses. We Indians use coconut for cooking. Coconut water has more benefits for our skin as well as for our hair. Coconut milk is also very good for our health.

Question 3:- When was the last time you went to a forest?

Answer- Well, I have not been to any forest, but I always wanted to go to a forest because I love trees. The atmospheric and climate conditions are very good in the forest areas. Something which I like very much is that there will always be rainfall in the forest because of the large number of trees present there.

Question 4:- Would you like to go to the forest if you are free?

Answer- Of course, I would like to go to a forest during my leisure time, and I’ll be very much happy if my friends also accompany me. I always love to go to places with my friends and going to a forest with them will be the best choice.

Question 5:- Do you like to go to a forest?

Answer- Yes, I like to go to a forest because it is an interesting place to visit since it has many trees and I love trees very much. In my opinion, there is peace where there are a lot of trees.

Question 6:- Is there a forest near your hometown?

Answer- There are a lot of forests near our hometown since our hometown is located near those mountain regions, but you’re not allowed to visit most of the forest since it is considered a dangerous place because of those wild animals that live there.

Question 7:- Would you like to live in a place that has a lot of trees?

Answer- I would definitely prefer to live in a place that has a lot of trees. The main reason is we get fresh air to breathe, and there will be less pollution of course. I can find my happiness and peace in a place where there are a lot of trees, and I know one thing birds also visit places where there are a large number of trees.

Question 8:- Where can one find trees or forests in your country?

Answer- In my country, there are a lot of trees in the mountain region in the western ghats and also in the eastern charts. There is a lot of forest in our country like a rainforest, deciduous forest, etc. we can find a lot of trees in those forests and those mountain areas.

Question 9:- Did you ever climb trees when you were a child?

Answer- I actually tried once to climb the tree. Usually, my parents would not allow me to climb trees since they were terrified that I might fall. But I did try once to take a picture to post on social media.

Question 10:- Do you think we need to protect trees?

Answer- Yes, it is responsible for each and every human to protect trees. Because trees are one of the reasons that we are living, it gives us fresh air to breathe, and we intake the oxygen that comes from those trees.

Question 11:- Do you think places with trees attract more visitors than places with few trees?

Answer- Yes, places with more trees attract many people because they can spend a lot of time under a tree-like chatting with their friends, reading a book. They can find peace where there are trees. Places with lots of trees can also protect us from direct sunlight.

Question 12:- Have you ever planted a tree?

Answer- I love to plant more trees .so. Far I have planted nearly ten trees in my house, and also in my grandmother’s house and in the future I have planned to plant more trees, and I will also teach many people to do the same.

Follow Us on Facebook 

Scroll to Top