Farm Animals & Wild Animals Speaking part 1 Questions With Answers

Farm Animals & Wild Animals Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Farm Animals & Wild Animals Speaking part 1 Questions With Answers

Question 1 What farm animals do you have in your country?

Answer – In India, there are numerous farm animals. For example, Cows, Buffaloes, Goats, chickens, Hen are a few of them which helps in various farming activities. India is a land of farms that is not of any use without animals.

Question 2 Do you think farm animals are important?

Answer – Yes, certainly. Farm animals play an inevitable role in farming. There are a plethora of reasons which can describe their importance in human life.

Question 3 How are these animals used? OR In what ways are animals used in agriculture in your country?

Answer – India is known to be a land of agriculture, and in various farming procedures, animals are used for ploughing the land, milking and travelling. We get eggs, meat, honey, etcetera from them.

Question 4 Do you think raising farm animals is important?

Answer – Petting farm animals is an inevitable part of agriculture. There are a plethora of things in which animals play a vital role. One can not do farming only with machines. We need animals.

Question 5 What’s the most famous wild animal from your country?

Answer – Well, I believe Tiger is the most famous animal out of the wild category. There are many species of tigers that exist. They are ferocious yet famous.

Question 6 What’s your favourite wild animal (from your country)?

Answer – As I am an animal lover, I really admire all types of creations by nature, out of which, I guess, Lion is my favourite wild animal in India, you can say. I love the attitude they walk with. Lions are fearless, ferocious and quite attractive by nature.

Question 7 Do you like to watch TV programs about wild animals?

Answer – Yes, undoubtedly. If my memory serves me well, I was 8 years old when my father introduced me to the channels such as National Geographic, Discovery and animal planet. He inculcated the interest in me about wild animal life. I am a die hearted fan of Bear Grylls’s show, Man vs Wild.

Question 8 Did you learn something about wild animals at school?

Answer – Yet I do not have vivid memories about the classes on wild animals, but I am pretty sure that we were taught about them in our primary school.

Question 9 Where can you see wild animals?

Answer – Well, certainly we can see the wild animals in the zoo only. As it will be safer than to go on an expedition in forests. I have been to zoos four times in my lifetime. If I am not wrong, they were in Phillaur, Mysore, Pune and Chandigarh.

Question 10 In which country do you think you can see many wild animals?

Answer – From what I have heard, we can see different types of wild animals in Africa. Yet every country has its own species of wild animals, but I would choose Africa.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Break Speaking Part 1 Questions With Answers

Scroll to Top