Dictionary & Mobile Apps Speaking part 1 Questions With Answers

Dictionary & Mobile Apps Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Dictionary & Mobile Apps Speaking part 1 Questions With Answers

Question 1 Do you often use a dictionary? If yes, how often and what for? If no, why not? If not very often, say how often and why not very often?

Answer – Yes, I use a dictionary very often, in fact daily. I am a student, and I read a lot of text related to my studies. I often encounter words I don’t know the meaning of, and I use the dictionary to look up the meaning and the synonyms of such words.

Question 2 Do you prefer to use an electronic dictionary or a dictionary made of paper?

Answer – I prefer to use the electronic dictionary now as it is very convenient and I can easily search for meaning in a matter of a few seconds. I have a dictionary app downloaded on my phone, and now I can search for a word anytime and anywhere.

Question 3 If someone gave you a dictionary as a gift, how would you feel?

Answer – I will feel happy, as it is a beneficial gift for me or for anyone. We keep coming across new words every day, and everyone should have a dictionary as it enhances our knowledge also.

Question 4 Do you think it would be interesting to write a dictionary? OR Do you think it would be interesting to be part of a team that is writing a dictionary?

Answer – Yes, I think so. It will be fascinating to understand the details of all the words, like which part of speech they form, the origin of the word, its synonyms, and many more details.

Question 5 What kind of person do you think writes a dictionary?

Answer –  A person who writes a dictionary has to have an in-depth knowledge of the language, and also thoughtfulness needs to know the origin and history of the language. It requires a great deal of work, and so, the person needs to be very patient and thorough.

Question 6 Which mobile apps do you use?

Answer – I use many mobile apps for different purposes, like Whatsapp for sending messages to my friends and family members. For social networking, I use Facebook, and for sharing my pictures, I use Instagram. Apart from this, I use apps to read the news or do banking services on my phone.

Question 7 Which ones do you want to use?

Answer – I would like to use apps to know more about jobs or studies related to my field. I believe there is a huge requirement for apps related to specific jobs or courses, and these can help people become good and what they do or study.

Question 8 Which ones are popular in your country?

Answer – In my country WhatsApp, Snapchat and Instagram are the most popular apps as people in my country like to spend their time chatting with each other and sharing their pictures.

Question 9 Do you want to make an app?

Answer – Yes, I would like to make an App. I would make an app for the IELTS exam, which can help students in the preparation of the exam and to score good band scores.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Break Speaking Part 1 Questions With Answers

Scroll to Top