Describe a Time When You Gave Advice to Someone

Describe a time when you gave advice to someone

  • Who you gave advice to,
  • What the advice was,
  • Why you give the advice,
  • How do you feel about the advice?

Sample 1

I’ve received a lot of guidance from my family and friends throughout my life. Giving and receiving counsel are two very different things. I’d want to discuss a recommendation I made to my younger sister here. Every day, I get up at 5:00 a.m. because I’m a really health-conscious person. Morning walks, yoga, and meditation are some of my favourite forms of exercise. My sister, on the other hand, is too sluggish and unconcerned with her health, so I gave her the best piece of advice for living a healthy life. “Early to bed, early to rise makes a person healthy, affluent, and intelligent,” I said in one statement, which is more of a slogan than a statement. I advised her to get up early the next morning and join me for some exercise. Furthermore, everyone understands that an empty mind is the devil’s workshop. She used to eat a lot of fast food and junk food because of her personality. “Health is Wealth,” I often tell her. She soon realised she was mistaken, and she began to follow me. We both take a morning walk, practise yoga, and meditate. In addition, we joined a gym to maintain our fitness and began eating more healthily. Regardless, even though I was originally hesitant to give such counsel to my sister due of her combative personality, I afterwards felt great because, after all, my sister had finally realised the importance of health advantages. So, this was a time when I gave my adorable sister advice. I’m still overjoyed that I was able to provide her with advise that proved to be really beneficial.

Sample 2

A year ago I advised my brother who is really very much bothered about choosing the branch that he wanted to study in the college. So I took the initiation to advise him because I felt responsible for him and also he asked me for help that was really helped him a lot. Like I asked him to join the diploma because a diploma has a great way of teaching a kid by taking him to the real world. Not only him currently, but I also advised my friend who asked e to help about her aim of being IAS in the future.

Follow-ups of Describe a Time When You Gave Advice to Someone

Question 1:- Giving and receiving advice is common in your country?

Answer:- Yes, it is very common in my advice like I did in my brother and friend’s case because people sometimes rely on the advice of others.

Question 2:- Who usually gives you advice?

Answer:- My relatives and my parents advise me a lot because I am not a very good decision maker right from my childhood

Question 3:- What kind of advice do parents give to their children?

Answer:- About the future of the child and making friends and also about choosing the education almost every big decision was made by them in my life which is very common in traditional Indian families.

Question 4:- How do experts give advice to others? (e.g a doctor gives advice to patients)

Answer:- To my knowledge, perhaps the police officers advise the people to wear helmets and follow the traffic rules, as well as politicians also advise the country to follow the rules and regulations that are included in the constitution.

Question 5:- What advice do parents give to teenagers about making friends?

Answer:- like I mentioned earlier, parents advise the kids in an important aspect of life when it comes to the keen situation life of a child

Question 6:- Whose advice is more helpful? Parents’ or friends’?

Answer:- It depends on the situation and type of decision we are hoping like if it comes to studies or clothes, friends are the best choice while parents advise about what life is worth.

Question 7:- Should children make decisions on their own?

Answer:- Mmaybe some kids may do that because of smart parental upbringing, whereas the kids who are used forcefully by parents cant make a decision

Question 8:- How should parents help their children make decisions?

Answer:- In my opinion, choosing a solution is like crossing a river in important situations then parents must be the path layers, not the protective coats while crossing because kids must taste the eclectic tastes in life

Question 9:- Do parents in your country take decisions for their children?

Answer:- Yes, of course, parents are the big decision-makers in traditional families who concerned about dignity in the society

Question 10:- Do you think it is advisable to listen to others’ advice when making decisions?

Answer:- Again it depends on the situation only if we are in the bad stage of choosing upon the real big things the may opt the help of others however we just can’t rely blindly on their choice

Follow Us on Facebook 

Scroll to Top