Concentration IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Concentration IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Concentration IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Is it difficult to stay focused on something?

Answer:- Yes, it is because sometimes our taste of being in one path may change there our focus aiming at the things that completely change, and that puts us in a perplexing situation.

Question 2:- When is it hard to concentrate?

Answer:- For example, if I was completely immersed in the study and suddenly someone started blowing up crackers or anyone in the house started making some noises will deviate me from my concentration.

Question 3:- What may distract you when you are trying to stay focused?

Answer:- When I am trying to be focused on my choice of studying in the future if someone pulls my leg and makes unnecessary comments on that will make me stay out focussed.

Question 4:- In what situations do you need to concentrate?

Answer:- When it comes to exams, reading a book, and writing stories, I really want to be very focused because it gives the full extent of satisfaction.

Question 5:- When do you need to be focused?

Answer:- While I was studying something related to future change like IELTS or competitive exams, someone needed to be very focused.

Question 6:- What do you do to improve your concentrate?

Answer:- To improve the level of concentration, I usually meditate or listen to calm music that will really help me to stay concentrated during the preparation of a really very important thing

Question 7:- What do you do to help you concentrate?

Answer:- I contact friends to know the progress about things in order make myself concentrated and also try to watch some of the videos which related to motivation or perhaps which are about my subject of making me concentrated.

Question 8:- Is it easy for you to do two things simultaneously?

Answer:- Not really every time that depends on the situation I am in, and it completely depends on the things I have to do, but sometimes I try to make it possible

Follow Us on Facebook 

Scroll to Top