Concentrate IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Concentrate IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Concentrate IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Is it difficult for you to stay focused on something?

Answer:- Yes, it is very difficult for me to stay focused for more than 30 minutes, especially while I am reading or listening to something.

Question 2:- When is it hard to concentrate?

Answer:- Especially boring sessions in which I am not interested in something. Also, I will try hard to concentrate after some time. That time only I felt very distracted.

Question 3:- What may distract you when you are trying to stay focused?

Answer:- Any small sound also can distract me and interrupt me while doing something. That makes me spend some more time concentrating again when I try to start that work.

Question 4:- In what situations do you need to concentrate

Answer:- I could say at all times, especially while reading and listening to some office meetings, which is more than an hour. Also. I have a very bad memory to remember important dates and news. I have to invest time to concentrate better on those things.

Question 5:- When do you need to be focused?

Answer:- As I am working in MNC. I have to concentrate on meetings; also, I could listen actively, mainly when I am on calls. Also, I want to be focused all my lifetime.

Question 6:- What do you do to improve concentration?

Answer:- I was practising yoga and some games, which helped to improve my memory and concentration in my day to day life.

Question 7:- What do you do to help you concentrate?

Answer:- Obviously, yoga and some remembering techniques help me to concentrate a lot more than earlier. I could cope up with other things as well.

Question 8:- Is it easy for you to do two things simultaneously?

Answer:- It depends on the things I am doing at the moment. Sametime I could not do two major things like watching Tv and Reading. Some people could do that. It’s great to hear that. But I am not able to do it. However, I could do the writing while listening kindly to some kinds of stuff. That’s how I used to be in my life.

Follow Us on Facebook 

Scroll to Top