Colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Colours IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Colours IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Question 1 What colours do you like?

Answer – My favourite colour is Blue; I believe this colour connects with my emotions and positive vibes around me.

Question 2 What is the most popular colour in India?

Answer – I think it is blue, white and yellow. Yellow is a sentimental colour that takes place in all the traditional and religious activities. Blue and white being popular among youngsters find them around office culture, events and parties.

Question 3 Do you like to wear dark or bright colours?

Answer – Yes, I do; since blue colour has different shades, dark navy blue colour paint and sky blue shirt are my favourite combination.

Question 4 Do colours affect your mood?

Answer – Yes definitely, as I mentioned before, sometimes colours can impact the brain, which can decide our day. Example – At the beginning of the day, there is a treat to the eyes, then the mood will remain the same for the rest of the day and vice versa.

Question 5 Did colour matter to you when you were a child?

Answer – Not really; I remember my colour choices keep changing up to a certain age. To be specific, I used to like green, yellow, red in childhood, but I prefer them now.

Question 6 Does colour matter when you buy things?

Answer – Be frank, it does not really matter; I give more importance to the quality and price, and of course, if there are options to choose from, I would like to see them, but the decision will not be affected by colour.

Question 7 Which colour you don’t like to have in your home?

Answer – I don’t prefer to have light colours in clothing, furniture and home appliances because it will get thirty easily, this is the main reason. Secondly, I believe light colours are very dull in the mood.

Question 8 What is the difference between men’s and women’s preferences on colours?

Answer – Women are keen to present themselves well, so they are very choosy when it comes to colour. They can really play with the colours and their combination. From my point of view, our homes are beautiful because of the effort women take to decide the colour. Men don’t spend much time thinking about colour; in my case, my wife chooses the colour of the dress that suits me better.

Question 9 Have you ever seen a rainbow?

Answer – Yes, a few months ago, around 4 o’clock in the evening, I came out from my office to have a cup of coffee at a cafe—skies surrounded by dark clouds. Deep in the edge of the eyesight saw a rainbow appear in 7 colours. It looked amazing, and then I took some pictures on my phone.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Break Speaking Part 1 Questions With Answers

Scroll to Top