Transportation (public/private) Speaking part 1 Questions With Answers

Transportation (public/private) Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Transportation (public/private) Speaking part 1 Questions With Answers

Question 1) What’s the most popular means of transportation in your hometown?

Answer – There are many modes of transportation in my city. Out of the transportation, public transport is more popular among the people.

Question 2) How often do you take buses?

Answer – Every day, I go to tuition classes and college by bus from my residence.

Question 3)Can you compare the advantages of planes and trains?

Answer – There are several pros and cons of both sectors. The train is affordable as compared to the plane. However, the plan saves time for travelling.

Question 4) Is driving to work popular in your country?

Answer – Yes, definitely, it is most popular among the citizens of metropolitan.

Question 5) Do you think people will drive more in the future?

Answer – From my point of view, people will use more public transportation because of pollution.

Question 6) Would you ride bikes to work in the future?

Answer – Yes, sure, I will use the bike for travelling to work in the foreseeable future.

Question 7) What will become the most popular means of transportation in India?

Answer – The majority of the people choose transportation according to their requirements, but the most popular mode of transport is public transportation.

Question 8) Do you prefer public transportation or private transportation?

Answer – I choose transportation according to destination and time. Suppose I want to go on a long journey that time I prefer to train. In the city area, I use a private vehicle.

Question 9) How did you come here(get here) today?

Answer – I came here by bus, and for going I will also use public transportation.

Question 10) Why did you choose that form of transport?

Answer – I choose this mode of transportation because it is affordable and creates less pollution in the environment.

Question 11) What form of transport do you usually use?

Answer – the majority of the I use public transportation.

Question 12) Is it convenient to take a bus/taxi in your city?

Answer – Yes certainly, In the present time travelling in the bus and car is like a cup of tea.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Break Speaking Part 1 Questions With Answers

Scroll to Top