Television and Radio IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Television and Radio IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Question 1 What kind of entertainment do you prefer, TV or radio? (Why?)

Answer – I like to watch TV more rather than listening to the radio or on TV. We can watch lots of programs and shows one of my favourite programmer’s cookery programs.

Question 2 How are radio programs and television programs different?

Answer – In my opinion, there is only one difference. On radio, we can hear only the audio, but on television, we can see the video, and I view as follows what programs do you like to watch or listen to.

Question 3 What programs do you like to watch/listen to?

Answer – Mostly I like to watch some science fiction programs and animal geography channels more. Other than that, I spend most of the time watching web series on weekends.

Question 4 When do you watch TV/listen to the radio?

Answer – After work, to relax I watch television for about two hours in the evening time is possible. We all watch a movie together in the nighttime.

Question 5 In India, has television/radio changed much in recent years?

Yes, the channels and the program quality has not changed. Nowadays, then they lose more clarity, and the resolution is very high. When combined with the past.

Question 6 How do you think TV/radio broadcasts in India could be improved?

Answer – To my knowledge, today people are interested in watching movies and souls on the mobile phone itself. So I think the day will be no Danish and in future. People don’t so much interest in buying or television. So, if they improve the TV, They can do like they can improve the colour, and they can decrease the size of the chip.

Question 7 Do you prefer TV news or news on the radio? (Why?)

Answer – I prefer to watch TV news because they will get a clear idea, and just off the particular news. Clearly, we can see the video so we can get the visual evidence also.

Question 8 Do you watch programs on the TV or your cell phone?

Answer – Now, I am watching programs and movies, more on my mobile phone. If I spend time with my family, we all sit together and watch a movie, the television.

Question 9 Do you like watching the same kind of programs all the time?

Answer – No, I’m not particularly eager to watch the same shows every time; if I get bored, I will switch to other channels and other shows. I keep myself engaged.

Question 10 Do you talk with your friends about the program you watched?

Answer – Not very much; everyone has different tastes. If they ask, or any feedback or any feedback of that particular show, then I will.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Text Messaging Speaking Part 1 Questions With Answers

Scroll to Top