Talk about a Person Who Helps Others in His or Her Spare Time

Talk about a Person Who Helps Others in His or Her Spare Time; you should say:-

  • Who is this person?
  • How often this person helps others?
  • How this person helps others?
  • Why this person helps others?
  • How do you feel about this person?

Sample Answer of Talk about a Person Who Helps Others in His or Her Spare Time

Helping others means, to serve on humanitarian grounds for the welfare of society—many of my friends working on their own to help the people who need it. In actual I would like to talk about one of my closest people Virat, we are studying in the same class and sharing the room as well. I call it the construction of new buildings are going on.

To construct the building, they are working, and they have their kids with them. Virat uses to go every day in the evening from 4:30 to 6:30 to teach the kids and provide them books, copies and required stationary. Any on Sunday, he usually goes to play with the kids. I really admire Virat because he provides education to the kid without any selfishness on a regular basis, which is not an easy job. I owe this person very because of his kindness and honesty. I must say he is the apple of my eye and I always learnt a lot from him.

Follow-ups Talk about a Person Who Helps Others in His or Her Spare Time.

Question 1. Do people nowadays help others more than in the past?

Answer – Without any doubt, yes! In this modern epoch, people do help others more as compare to the past because nowadays helping others is quite easy than in the past. There are several NGOs in the society such as Khalsa Aid, Sahara, abhivyakti foundation snd many more which deals with various problems like health, education, nursing home, human rights, water crisis and refugees. However, NRIs are also providing the funds to the Ngo’s. So it’s clear as crystal that there are more helping hands in this period of time than old ones.

Question 2. Who should teach children to help others?

Answer – First of all, Both the parents played an amazing role in the socialisation of little ones in the society, and after that when children reached the age of 3-4 years, they send to school to get an education where the kids meet their facilitator, or we can say the teacher. So it’s the combined responsibility of the school and the offspring’s to teach the importance of helping others to their children, which would make him a better human being and a good citizen.

Question 3. In what kind of professions do people help others more?

Answer – I believe that in every profession, individuals have the chance to help others. Still, if we can talk particular one, then the social worker got more and more chances to provide their services for the welfare of other beings because this profession is all about helping others with any discrimination and stratification.

Question 4. Why are some people willing to help others?

Answer – Everyone has his or her own reasons but generally speaking, some people love to help others, some cannot see others suffering. In my case, my mother uses to told me from my childhood that If I have 2 candies and my classmates do have not a single one, then I must give him one out of my two. My point is some are socialised according to this way.

Question 5. What are some of the ways people can help others in the community? Which is most important?

Answer – Well, there are numerous ways to help folks in the community, which can vary from person to person; people can join any NGO, go on a volunteer basis. To illustrate, in my city, Amritsar, there are 4 spots which are known as. The wall of Mankind, where people of my city drop the old clothes for needy ones. Another way to helping people is the way my friend Virat is doing while teaching the labour’s kids.

Question 6. Why do you think some people like to help other people?

Answer – As I mentioned above, various factors motivate individuals to help others, such as people love to help others; they do not see if others suffer in front of them. Like in my country, India, religions like Sikhism and Buddhism have strong principles that motivate individuals to help the needy.

Question 7. Some people say that people help others in the community more now than they did in the past. Do you agree or disagree? Why

Answer – I agree with those saying that in this modern era, people helping others more than in the past because we see many NGOs in the society working effectively and effortlessly. Take an example of Khalsa Aid, an international-based NGO that works in every country, regardless of what people need.

Question 8. What types of services, such as libraries or health centres, are available to the people who live in your area? Do you think there are enough of them?

Answer – Well, there are two community libraries and more than about 4 health centres for the public, and I guess they are enough for the local people. The library provides free books to readers and health centre facilities with basic health facilities with minor charges.

Question 9. Which groups of people generally need the most support in a community? Why?

Answer – The deprived sections of the society like LGBTQ+, women, children with special needs need support in terms of education, financial aids, health facilities and equality in terms of equal rights. No doubt there are few NGOs who help these communities but still a lot of are missing, which are actually required.

Question 10. Who do you think should pay for the services that are available to the people in a community? Should it be the government or individual people?

Answer – I believe here both the government and the financially sound citizens and NRIs should provide few remunerations for the community services because it’s not an easy job to up-flit the subaltern sector of society.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Describe an Expensive Activity That You Enjoy Doing Occasionally

Scroll to Top