Talk About a Famous Person That You Are Interested in

Talk about a famous person that you are interested in

  • Who this person is?
  • How do you know about this person?
  • What sort of life did they have before they became famous?
  • How did this person become famous?
  • Why do you like this person?

Sample Answer of Talk About a Famous Person That You Are Interested in

When I was a kid, every Christmas, we went to Arthur Eze resident with my mum. He is an Engineer who studied at Oxford University. He built a mega shopping mall in our community and granted many scholarships to study abroad. After he graduated, he worked overseas and made his money. He became the number 10th billionaire in Nigeria. I think I like him because of the scholarship he granted to many.

Recently, Mazi Nnamdi Kanu (Ohamadike) came up speaking against genocide bad government he was arrested. Although I have not seen him one on, I only see him on television. He is from a Royal family. He became famous when he was in police custody still kept on preaching for the disintegration of Nigeria and also the mouthpiece of the poor.

In the future am going to be famous in the nursing profession. Just to eliminate the breeding of quacks. I am from a poor background. But will motivate others to get to eliminate quackery. I will be highly obliged to God if I fulfil it for the lives of the common man.

Follow-ups of Talk About a Famous Person That You Are Interested in

Question 1:- What are the advantages of being famous?

Answer:- It has many advantages to being famous, he is respected and valued for example in occasions special seats reserved for him. Sometimes it leads to arms given to the community. But in some cases, it leads to intimidation to the community.

Question 2:- What are the disadvantages of being famous?

Answer:- lack of privacy. Little of their mistakes escalates. Because all eyes are on them, they are the centre of attraction.

Question 3:- Should famous personalities have a personal life?

Answer:- It ought to be because they are human; everyone has his life to live. So they are expected to live exemplary life worthy of emulation.

Question 4:- Which qualities should a famous person have?

Answer:- They have to be Royal, prideless and humility. Most of them are full of themselves.

Question 5:- Why does the young generation copy them?

Answer:- copying them is individualized. Some people do copy them just to show off that they belong. While some don’t.

Question 6:- Why is it important to have role models?

Answer:- A role model is a choice depends on love, character and goal set to be achieved and behaviour of the person loved.

Question 7:- Who were the famous people 50 years ago and who will be famous in the next 50 years?

Answer:- We have a lot of famous in the past years like Ziks of Africa who brought independence, Ojukwu who led the Biafra armies to Nigeria and the Biafra war. Then years to come, Nnamdi Kanu champions every famous person in Africa. He challenges the bad government.

Question 8:- If you have a chance to become famous what would be your attitude?

Answer:- I will live an exemplary life for future generations to learn for the betterment of the whole world. Extend helping hands to community and country in general.

Follow Us on Facebook 

Scroll to Top