Plan & Festival Speaking Part 1 Questions With Answers

Plan & Festival Speaking Part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Plan & Festival Speaking Part 1 Questions With Answers

Question 1. Do you make plans every day?

Answer – Yes, I plan daily because it helps me organise my next day schedule, which is beneficial for me to complete my everyday task on time. I consider it the most important habit for everyone, which helps us get success.

Question 2. Are you good at managing your time?

Answer – Managing time is an art, and it’s not everyone’s cup of tea. Personally speaking, I am good at managing my time because, as I mentioned above, I preplanned my schedule and marked the important things that are required to be done on time.

Question 3. What is the latest plan you made?

Answer – The last plan I made it’s about my drama club as we all know the Live theatre is happening soon, and my director called me up to asked me whether I am joining him for the next production or not and I reframe my whole schedule to Join the club back.

Question 4. What is the hardest part about making plans?

Answer – I guess there is no hardest part about doing any planning, at least for me, because I’m planning my things when I was in the eighth standard. One of my teachers suggested that planning helps individuals to complete his or her distinctive tasks on time. Moreover, it helps the individual to take part in games as well as in extracurricular activities along with the studies, so I believe I practised a lot to make a plan. It’s in my habit now, but definitely, it varies according to person to person. Some people are impoverished at managing their things, and without any doubt, they Face different kinds of hurdles to make plans.

Question 5. What is your favourite festival?

Answer – India is diverse in nature in every term. In Indian society, we have many festivals every month, but my favourite festival is Dussehra which is celebrated before the 20 days of Diwali. This festival is about truth over negativity. Both Diwali and Dussehra are interlinked. They are historic and religious festivals of Indian society celebrated all over India and some parts of Bangladesh Sri Lanka.

Question 6. how do you celebrate this festival?

Answer – To celebrate this festival, the people build paper-based Ra-One, filled with crackers. In the evening, they burned that ra-one, which means the evil things will the ended here, and it’s time to restart life with positivity and humanitarian way.

Question 7. What is the most popular Indian festival?

Answer – Well, each and every festival has its own importance and Glorification in Indian history. Diversity is the most prominent feature of Indian society. Every festival is popular, and people but Diwali is one which people of every age love to celebrate.

Question 8. Do you like Western festivals?

Answer – Being honest here, I am really not familiar with western festivals. Still, as I know, Christmas is one of the festivals celebrated on December 25th of every year. At this festival, people exchange gifts with each other and buy new clothes and things.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Describe a Performance You Have Watched

Scroll to Top