Mobile phones & Magazine IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Mobile phones & Magazine IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Mobile phones & Magazine IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1:- How often do you use your mobile phone?

Answer – My mobile is my companion; I use it throughout the day as digitalisation, and one-click to all information has given enormous solutions. And so, I use it a longer than anyone else, I feel.

Question 2:- Can you describe your mobile phone?

Answer – oh sure, my mobile is red in colour. I bought it a month back. I love the wide display. It has an interface that is really good. The very first thing I was attracted to my present phone is its display, how clear the apps and words whatever it shows like the contrast it has.

Question 3:- What was your first mobile phone?

Answer – mobile phone I owned is a Samsung touch screen in my b.tech 1 st year that is in the year 2013. My father gave me the phone as I’m a college student and have to travel a long distance of 20km from my home.

Question 4:- Would you buy a new one in the future?

Answer – no, I don’t because the one I own now is just a month old and even the last one I bought was four years ago. I don’t like wasting money on electronic gadgets anyway, and so I prefer not to buy a new one until and unless it’s essential.

Question 5:- How has your mobile phone changed your life?

Answer – A lot, as already said during my initial answering I use the phone a lot . not only phone rather I say electronic gadgets and net surfing instead, as it’s essential for my work to research surf the net and then answer the task I must accomplish and soo I use it a lot. I have a screen time on my phone which displays 8 hrs daily.

Question 6:- Do you read magazines?

Answer – very rare; I say I’m not a book hook anyway. I rarely read newspapers, storybooks and magazines, and in fact, the last I read was two years back.

Question 7:- Who prefers to read magazines – younger or older people?

Answer – as far as I consider, old read the magazines more when compared to new generations as their generation they are used of reading books, newspaper and listening to radios as technology not so advanced then, and obviously, it’s a clear that old are more studious to such things.

Question 8:- Have you ever read online magazines?

Answer – yes, of course, I do but not so usual as I’m not interested in reading articles and stuff in magazines. I’m a person who scrolls videos a lot and gets pieces of information or amusement stuff within a short time.

Question 9:- Did you read magazines when you were young?

Answer – as I already told you, I don’t have an interest in them and very rare. Probably I used to see my sister reading magazines of movies and business one’s as she is very studious she used to read to upgrade her ability of word count.

Question 10:- What kind of magazines are popular in your country?

Answer – movie, sports and business magazines, I feel. I consider sports are revenue-making magazines as they are sold at a fast rate. Not only in my country globally I feel the magazines of sports and cinema are very popular irrespective of the boundaries.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Describe a Goal That You Hope to Achieve in the Future

Scroll to Top