History IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

History IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


History IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like history?

Answer – Yes, definitely, I like history because history describes our culture and values. In fact, our country history has the oldest one of any other nation.

Question 2:- What historical event do you find most interesting?

Answer – There are a plethora of historical events that occurred in the past. Among them, there are two historical events that are close to my heart is that Mahabharata and Ramayana.

Question 3:- Do you think history is important?

Answer – Indeed, history is an important part of our life as whatever we are today because of our parents and their parents. Many developments have happened in history, which we use today also.

Question 4:- Do you like to watch programs on TV about history?

Answer – I prefer to watch history programs on Netflix, Amazon Prime and Hotstar; however, I just started watching an adventurous story of Vikings Of Norway on a television channel called “History Channel”.

Question 5:- Do you think you can really learn history from films and TV Programs?

Answer – As per my perspective, TV programs and films have a mixture of thriller, comedy, romance and drama but yes we can get some kind of historical information from that program. For instance, Jodha Akbar film was made before the decade in which I learned many historical places and names of people after watching this movie.

Question 6:- Do you think the internet is a good place to learn about history?

Answer – Precisely, from the internet nowadays we can learn anything from the internet in a fraction of a second. one of the internet tools, “WIKIPEDIA” is the best example to gather historical information from it.

Question 7:- Can you name a person from history whom you would like to learn more about?

Answer – There are many historical people who admire me, but the one name that comes to my mind when I think to learn more about its traits is Sardar Vallabhbhai Patel. He is my ideal.

Question 8:- Why would you like to learn about him?

Answer – I like to know more about Sardarbhai Patel as Mr Patel was gathered almost more than a hundred kingdoms into One united India after India free from Britishers. He is known for his simplicity and ready-witted answer.so I like to know more about his quality to adopt in my life.

Also Read Describe a Person Who Often Travels by Plane

Follow Us on Facebook 

Scroll to Top