High School & Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

High School & Hometown IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

High School & Hometown IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Where is your hometown?

Answer – Well basically I belong to a big village which is in district Barnala, and I have lived there since my birth. There are lots of facilities available in my hometown as medical facilities, education facilities, library facilities as well as parking amenities.

Question 2:- How often do you visit your hometown?

Answer – Most of the time I like to take a ride to my village as there are lots of places where people can visit, and also I’m living in my hometown so whenever I am getting a free time, I always prefer to go outside with my friends within my hometown.

Question 3:- How many people live in your hometown?

Answer – I don’t know the exact population, but according to my 70000 people living in my hometown belong to a different tradition.

Question 4:- What is your hometown famous for?

Answer – My hometown is famous for various places as there is a 1 Gurdwara Sahib which is very big so people come to my hometown to see the beauty of Gurdwara Sahib as there is big Museum where people can find the history of freedom fighters.

Question 5:- What’s the oldest part of your hometown?

Answer – As I mentioned earlier, the Museum is one place which is very oldest, so that’s why there are lots of people coming to my home to see the Museum.

Question 6:- Who was your favourite teacher in high school?

Answer – I like my all teachers in my school time, but one of my favourite teachers is Kulwinder mam she is a very kind-hearted person, and I also learnt many things from my teacher.

Question 7:- What’s your favourite subject in high school?

Answer – My favourite subject in my school time is history as people can get lots of knowledge regarding their freedom fighters, and also we can know the things which happened in the past time so we can know about the past while reading the history.

Question 8:- Do you still remember what happened on your first day of high school?

Answer – On the first day, I was very nervous as I did not know anyone, so the thing which I always remember was fighting. I did fighting with the senior girl on my first day of school.

Question 9:- Do you still keep in touch with your friends from high school?

Answer – No, I don’t in touch with my best friends as all are busy with their hectic schedules. some were going to other countries and some living in India and doing their business

Question 10:- Do you miss your life in high school?

Answer – Yes, I miss my school days very much as we did lots of fun together and played different types of games. I cannot forget the moments which I did in my school time.

Also, Read Describe a House/apartment That Someone You Know Lives in

Follow Us on Facebook PageĀ 

Scroll to Top