Dance IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Dance IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.

Dance IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer.

Question 1:- When was the last time you went to a place where people go dancing in your country?

Answer – In India, people dance on various occasions such as birthday parties, marriage functions, dancing bars, live concerts and many other places. I remember when I went to a dancing bar last Sunday, I was dancing a lot to various Bollywood songs.

Question 2:- When was the last occasion when you danced a lot?

Answer – In Gujarat, especially in the Navratri festival, youngsters performed our traditional folk “Garba”. It is also a favourite dance for me. I have performed Garba with my bosom friends every nine days of Navratri. Last time was an occasion when I danced a lot.

Question 3:- Do you like dancing?

Answer – As I mentioned, “Garba” is my favourite Dance. I prefer to do this Dance on various occasions, such as the Marriage function and Navratri. I like to dance the Garba because I believe it is one type of exercise that makes my mind relax and alleviates stress. It also reminds me of our tradition, so I like the Garba more than other dances.

Question 4:- Have you ever learned to dance? Why?

Answer – Actually, when I was in primary school, on one of the annual days there were supposed to perform group dances on stage. At that time, my teacher supported us to guide us to some dance steps in the song ‘MERA NAAM JOKER’. At that time, I learned some useful steps of group dance.

Question 5:- Did you learn to dance? Why?

Answer – When I was a child, I learned some dance steps at the nearest dance classes as my parents wanted me to engage in some art activity along with my study. In those days, I learned some hip hop and Bollywood style dance moves.

Question 6:- Why do you think people love to dance?

Answer – People have multifarious reasons to love Dance. First and foremost, many people dream of becoming a dancer in the future, so that dream is the main reason for liking the Dance. Other things are happiness and exercise, which they can get after performing Dance.

Question 7:- Do you think children love to dance?

Answer – Definitely, children love to dance as they can express their joy. Dance is a form of expression. We often see when any music performing around children, they used to dance waving their hands with full enjoyment.

Question 8:- Do you see Dance on TV?

Answer – I am watching various dance reality shows on television like dance India dance, little champs, dance deewane, Dance plus and many others but among them, Dance plus is my favourite one.

Follow Us on Facebook 

Also, Read Newspapers IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers

Scroll to Top