Internet & Neighbour IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Internet & Neighbour IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Internet & Neighbour IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you use the internet (very much)?

Answer – Yes, I use the internet for various purposes like making video calls to my friends as well as doing online shopping. Moreover, I use the internet to send emails to my friends.

Question 2:- When was the first time you used the internet?

Answer – The first time, I used the internet to congratulate my friend on her success, on getting desired band score in IELTS, and I made a video call to my friend, who is now living in Canada.

Question 3:- Is the internet very important (or useful) to you?

Answer – Yes, it is very important for me as it keeps me abreast with the outer world as well as I can do online shopping while sitting in any corner of the world. Moreover, the internet is helpful in my study purposes too.

Question 4:- Do you think you can (or could) live without the internet?

Answer – Well, it is impossible to live without the internet because every work is based on it, either professional or personal. Life will be standstill in the absence of the internet.

Question 5:- Do you know your neighbours?

Answer – Yes, I know my neighbour. Mr Sharma is my neighbour, and he has been living next to the door to me. On many occasions, we invite each other and exchange things. We invite each other for dinner or lunch as well.

Question 6:- Do you like your neighbours?

Answer – Yes, I like my neighbours. Mr Sharma is very cooperative and every time helps me in my difficult situations. Moreover, he is a knowledgeable person. So I really like the person because he has struggled a lot in his life.

Question 7:- Why are neighbours important?

Answer – Neighbours are very important because they help us in our difficult times. It is our neighbour, who comes first for our help than relatives. So a good neighbour is a gift of god for any person.

Question 8:- When do you meet your neighbours?

Answer – I meet my neighbour in the morning time. When I go for a morning walk, so on the way, we usually have a meeting, and we talk about each other, and moreover, we do some exercises there.

Question 9:- How often do you meet your neighbours?

Answer –  I meet my neighbours regularly because they live next door to me. Sometimes, we share a cup of coffee with each other.

Follow Us on Facebook 

Also Read Describe a House/apartment That Someone You Know Lives in

Scroll to Top